Een zakelijke blog beginnen?

Wie zijn SEO op wil krikken – en flink ook – doet er goed aan om te beginnen met zakelijk bloggen. Bij Socialicious snappen we dat je als drukke ondernemer geen tijd hebt om een gedegen zakelijke blog te schrijven, of misschien heb je de kennis niet in huis. Daarom biedt Socialicious aan om voor jouw onderneming te bloggen.

Zakelijk bloggen, wat is dat?

Een zakelijke blog is iets anders dan een zakelijke tekst of artikel. De zakelijke blog wordt niet gelezen als een artikel of jaarverslag, aan een bureau of aan tafel. De lezers van een zakelijke blog lezen in een overvolle trein, in de bus, op een terras, in een drukke supermarkt of op een saai familiefeestje. Dat vraagt veel van de tekstschrijver: zijn stijl moet luchtig zijn en zijn onderwerp goed gekozen. Bij Socialicious snappen we dat. In onze zakelijke blogs gaan we in dialoog: de lezer leest ze voor de lol én om er iets van op te steken.

We gaan daarom altijd in overleg met jou over het onderwerp. Het is aan jou om antwoord te geven op de vraag: Wat wil ik vertellen? De zakelijke blog gaat over zaken die jouw publiek belangrijk, interessant of grappig vindt. Daarom bepalen we samen met jou wat we het publiek gaan vertellen. Dan moeten we ook van je weten hoe je wilt gaan vertellen. Een ‘luchtige’ stijl is een breed begrip, en wij van Socialicious willen voorkomen dat de zakelijke blog misschien wel té luchtig wordt. Nauwgezet bekijken we samen hoe de zakelijke blog tot stand moet komen.

Zakelijk bloggen, waarom zou ik?

Zoals dat voor alle content geldt, heeft ook zakelijk bloggen een achterliggende gedachte. We doen het allemaal om de SEO van jouw website te verbeteren. Als de teksten van de zakelijke blog aanslaan en hoog scoren in de zoekmachineresultaten, zullen meer en meer mensen je website opmerken en je blogs gaan lezen. Een soort sneeuwbaleffect dus. Zakelijk bloggen is één van de effectiefste manieren om je vindbaarheid en naamsbekendheid te vergroten!

Wil je meer weten over zakelijk bloggen? Neem dan contact op. Je kunt ook verder lezen over content creatie, nieuwsbrieven en SEO vriendelijke landingspagina’s.