Word online gevonden!

Wie zich enigszins verdiept in online en social media marketing, kan niet om de term heen: SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. SEO is het geheel aan activiteiten om een webpagina hoog te laten scoren in de zoekmachineresultaten, zonder te adverteren. Dat heet namelijk SEA: Search Engine Advertising.

SEO vriendelijke landingspagina’s?

Als een webpagina SEO vriendelijk is, wil dat zeggen dat hij goed scoort in de resultaten van Google, Bing en andere zoekmachines. Voorbeelden van SEO activiteiten zijn het schrijven van blogs of het creëren van SEO vriendelijke landingspagina’s. Zulke landingspagina’s zijn het aas waarmee je je publiek wilt overtuigen om te bijten: het publiek komt na een zoekopdracht uit op de landingspagina en moet daar in één oogopslag kunnen zien wat hij moet, kan en wil zien.

Bij Socialicious streven we naar all things SEO vriendelijk. Dat betekent dat we elke webpagina, blog, artikel, nieuwsbericht en landingspagina optimaliseren zodat we hoog in de zoekresultaten staan. Met een uitgebreide analyse gaan we na of er bijvoorbeeld wel voldoende sleutelwoorden in staan, of de titels en tussenkopjes aansluiten bij de inhoud, of het Google zoekresultaat past bij de inhoud enzovoorts.

SEO vriendelijke webpagina's? Social mediabureau Socialicious schrijft deze graag voor je!

Landingspagina’s

Wij van Socialicious bieden het creëren van landingspagina’s aan. Dat zijn, zoals hierboven vermeld staat, de pagina’s waar je publiek uitkomt als zij een zoekopdracht gedaan hebben. Wie zoekt naar, bijvoorbeeld, biologische eieren, zal klikken op het resultaat dat (bijna) helemaal bovenaan staat. De pagina waar hij of zij dan uitkomt, moet in één oogopslag de aandacht vangen en duidelijk maken wat er mogelijk is, hoe iets gekocht moet worden of hoe ergens op gereageerd moet worden. Wij streven er daarom naar om duidelijke, SEO vriendelijke landingspagina’s te ontwikkelen.

Die pagina’s zijn bij uitstek geschikt om een (tijdelijke) campagne te ondersteunen, maar kunnen ook ‘altijd’ aanwezig zijn om als startpunt te fungeren: het publiek begint haar reis op een landingspagina.

Wil je meer weten over SEO vriendelijke landingspagina’s en hoe Socialicious je kan helpen bij de ontwikkeling en inzet ervan? Neem dan contact met ons op. Liever verder lezen? Kijk dan eens bij content creatie, nieuwsbrieven of zakelijk bloggen.

Zoekmachine optimalisatie checklist

  • Geef afbeeldingen een duidelijke naam en voeg Alt-tekst toe
  • Gebruik kopteksten als H1, H2, H3 etc
  • Stel Google Analytics in, en meet regelmatig de statistieken
  • Maak duidelijke URL’s die verwijzen naar de inhoud van de pagina
  • Vergeet ook de meta description tags niet! Zorg dat deze niet over meer dan 155 karakters beschikken
  • Creatieve en duidelijke content