Breng het nieuws naar je klanten toe!

De nieuwsbrief is een klassieker in marketingland. De nieuwsbrief is uitermate geschikt voor de ondernemer die liever het nieuws naar het publiek brengt, dan het publiek naar het nieuws. Hoewel de nieuwsbrief een simpel marketinginstrument lijkt – leuke tekst, leuk plaatje, klaar ben je – schuilt in die simpliciteit ook een gevaar: wie leest die nieuwsbrief nou nog? Bij Socialicious weten we als geen ander hoe de nieuwsbrief doeltreffend en rendabel kan worden ingezet.

De nieuwsbrief – waar het echt om gaat

Wat voor bijna alle content geldt, geldt ook voor de nieuwsbrief: het gaat om een samenspel van tekst en beeld. De nieuwsbrief is bij uitstek geschikt om het publiek te vertellen over bijvoorbeeld aanbiedingen, ontwikkelingen in het bedrijf, nieuws uit de branche of nieuwe producten. Ook deze teksten zijn veel meer dan leesvoer. Ze hebben allemaal een achterliggende gedachte, van het creëren van engagement tot het aansporen om iets te kopen of ondernemen. Bij Socialicious gaan we samen met jou aan de slag om te bepalen wat je wilt uitdragen met de nieuwsbrief. Je wilt immers een boodschap overbrengen. Als het doel van de nieuwsbrief duidelijk is, gaan onze tekstschrijvers aan de slag om geëngageerde, levendige verhalen te schrijven die perfect aansluiten bij je doelgroep. Teksten die je doelgroep weten te raken, laten nadenken of tot handelen aansporen.

De nieuwsbrief en beeld

Om de teksten visueel aantrekkelijk te maken, worden ze vaak ondersteund door een afbeelding. Dat kan een afbeelding in de huisstijl zijn, een foto van (een gebeurtenis bij) je onderneming of zelfs een persoonlijke foto. Zolang tekst en afbeelding elkaar ondersteunen. Het is immers een samenspel. Elke nieuwsbrief die de deur uitgaat, is voorzien van passende afbeeldingen, op maat gemaakt en eventueel bewerkt. Bij Socialicious gaan we voor sterke visuals die echt in het oog springen.

De nieuwsbrief in vorm

Als tekst en beeld zijn ontwikkeld en samengevoegd, is het de beurt aan de vormgeving. Samen met jou komt de lay-out en lengte van de nieuwsbrief tot stand. We overleggen altijd over de vormgeving, zodat de nieuwsbrief helemaal naar jouw wensen en doelen vorm krijgt. Ook als het geheel is ontwikkeld en in feite de deur uit kan, vragen we eerst om jouw fiat. Zo weten we zeker dat jouw wensen worden nageleefd.

Nieuwsgierig geworden naar onze nieuwsbrieven? Neem gerust contact ons op! Of lees verder over content creatie, zakelijk bloggen en SEO vriendelijke landingspagina’s.